Today: 20-05-2024

У Верховній Раді розповіли, скільки зеків планують відправити на фронт

Як розповів нардеп Давид Арахамія, мобілізаційний ресурс серед зеків становить 20 тисяч осіб, але не всі вони погодяться йти воювати. Саме тому, парламент очікує хоча б на кілька тисяч таких добровольців

Голова фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив, що 8 травня був ухвалений закон із внутрішньою назвою "про мобілізацію зеків". За його словами, народні депутати створили для Сил оборони можливість залучити до захисту країни людей, які знаходяться у в’язницях.

У Верховній Раді розповіли, скільки зеків планують відправити на фронт

Давид Арахамія

Як розповів народний обранець, рекрутери в індивідуальному порядку будуть вирішувати, з ким військові захочуть укласти контракт. Після цього, каже Арахамія, рекрутер отримує відношення від командира військової частини, який буде залучати до служби зеків.

Далі рекретури із цим відношенням звертаються до суду, де буде прийняте рішення про умовно-дострокове звільнення від покарання. Після цього ув’язнених етапують на фронт, додав нардеп. До такого довезення на фронт будуть залучати працівників Національної гвардії.

Арахамія вважає, що з допомогою прийнятого закону можна буде мобілізувати 15-20 тисяч ув’язнених. Проте, за його словами, це дуже загальна цифра, адже невідомо, чи ці зеки захочуть йти воювати на фронт.

"Орієнтуємося, що це буде не менше, ніж декілька тисяч людей, скажімо так",

- сказав Арахамія і додав, що Головне управління розвідки Міноборони вже має певні напрацювання у питанні залучення таких людей на фронт.

При цьому народний депутат висловив сподівання, що ухвалений законопроект уже цього тижня надійде на підпис президенту Володимиру Зеленському та буде оприлюднений без зволікань.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді ухвалили у другому читанні законопроект №11079-1 про добровільну мобілізацію ув’язнених. Крім осіб, які вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, які вчинили злочини проти основ національної безпеки.

Wiki