Today: 19-05-2024

"Повага до Героя — це не пост у телеграм-каналі для розкрутки свого каналу",- висловився Ірпінський депутат

Депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко назвав "не етичним" звинувачення мером міста Олександром Маркушиним щодо недостатньо активного відвідування поховання військових,за словами депутата, це "дуже дешевий прийом, який не варто використовувати"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ITV".

Почув, як в останньому звернені міського голови Олександра Маркушина прозвучали звинувачення людей в тому, що вони недостатньо активно відвідують поховання військових… Як на мене це дуже дешевий прийом, який не варто використовувати. Не етично,

— розповів Антон Головенко.

Він повідомив, що з 2016 року разом з друзями займався похованням військових і жодного разу не дорікнув не відвідування прощальної церемонії.

Ми у свій час були ініціаторами Алеї Героїв. Проводили там не один суботник. І таке інше. І жодного разу я собі не дозволив комусь дорікати у невідвідування прощальної церемонії. Скажу більше. 99.9% містян не приходять на поховання. Рідні так. Друзі так. Ми так… Інші ні. Але чи значить це що їм байдуже? Ні! Категорично ні. Більшості болить так само, а може і більше. Від сімейних лікарів я точно знаю в якому стресі живуть наші люди. Усім тяжко. І не кожен може знайти сили щоб приходити на кладовище… Але більшість по своєму співчувають рідним Героя і дякують військовому. І знаєш Григорович. Часом їх емоції дома більше щирі ніж наші з тобою з квітами в руках і на колінах. Не потрібно нікого звинувачувати.

Натомість депутат наголосив, що представники адміністрації міста зобов’язані бути на похованнях.

Ми з тобою як представники громади зобов’язані там бути! Ми зобовʼязані організувати достойну церемонію прощання. Ми зобовʼязані від імені нашої громади і тих хто не прийшов сказати дякую і підтримати родину. Але не принижуй цим інших. Вони не зобовʼязані. Вони самі обирають як вшанувати бійця. Повідомленням у фейсбуці чи просто подумки вдома сказати "дякую". А якщо вже є бажання щоб все місто відчувало траур, то можливо щонайменше потрібно офіційно оголосити цей траур в місті? Я про це говорив не раз… З кожним поверненням Героя на щиті ми повинні приспустити прапори. Це підкреслює повагу до Героя не від нас з тобою, а від кожного мешканця нашого Ірпеня. І повага до Героя — це не пост у телеграм-каналі для розкрутки свого каналу. Поховання Героя — це не привід для піару. Подивіться, як коректно це робить мер Бучі, може, чомусь навчитеся,

— додав Головенко.

Нагадаймо, що в Ірпені попрощалися із 25-річним захисником Миколою Ткачовим.

Wiki