Today: 19-05-2024

У Кремлі відреагували на петицію до Зеленського про введення іноземних військ в Україну

У Кремлі назвали "небезпечною" петицію до Зеленського про надання дозволу для введення в Україну іноземних військ.

Франція та Литва заявили про можливість ввести свої війська в Україну, однак вказали, що для такого рішення потрібен запит від українського керівництва. Як наслідок на сайті президента з’явилась петиція, яка передбачає звернення про військову допомогу до союзників України. На петицію відреагували у Кремлі, де заявили про її "небезпеку".

У Кремлі відреагували на петицію до Зеленського про введення іноземних військ в Україну

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на петицію на сайті президента щодо рішення про звернення до партнерів України за допомогою та дозволу для введення іноземних військ на територію України.

"У Кремлі вважають небезпечною провокацією петицію за введення військ НАТО в Україну на сайті Зеленського", — заявив Пєсков.

За перший день петиція про введення іноземних військ в Україну набрала 1661 голос з 25 тис. необхідних для розгляду президентом України.

Нагадаймо, що президент Франції Еммануель Макрон вказав на дві умови за якими французькі війська можуть бути відправлені в Україну. За його словами це може бути при розриві українського фронту, а також запиту про допомогу Україні.

Крім Франції про готовність відправити свої сили заявили у Литві. Прем’єрка Шимоніте повідомила, що отримала дозвіл від уряду на відправлення литовських сил в Україну для навчання українських солдатів, проте не має звернення України для реалізації таких дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила, що французькі війська, які потраплять в Україну стануть законними цілями для російської армії.

Також "Коментарі" писали про невизнану Україною країну, яка відправила допомогу Україні для війни проти Росії. Крім того, ця балканська країна навчає українських фахівців за програмами щодо розміновування територій.

Wiki