Today: 20-05-2024

Рада сьогодні має розглянути звільнення двох міністрів – депутати

Йдеться про міністрів Миколу Сольського та Олександра Кубракова. Архівне фото

Верховна Рада сьогодні має розглянути звільнення двох міністрів – міністра агрополітики Миколи Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею, та віцепрем’єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, про відставку якого вже зареєстрована постанова. Про це у телеграмі повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За його словами, відповідну заява Сольського у зранку має розглядати профільний комітет, після цього зала парламенту.

Железняк поінформував, що комітет з питань транспорту вже підтримав звільнення Олександра Кубракова.

Також про це повідомив депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

Олександр Кубраков очолив Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у грудні 2022 року. Однак у президентській фракції «Слуга народу» вирішили знову розділити це відомство.

Національне антикорупційне бюро України 23 квітня заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень. Згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 червня із можливістю внесення застави у понад 75 мільйонів гривень. 26 квітня стало відомо, що за Миколу Сольського внесли заставу, його звільнили з-під варти.

Сольський, у свою чергу, заявив, що у справі про заволодіння державною землею йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не був ані міністром аграрної політики і продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної і земельної політики. Він зазначив, що справа «стосується спору між державними підприємствами і фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону». Сольський запевнив, що «гарантує максимальну відкритість» для встановлення істини.

Микола Сольський перебуває на посаді міністра від березня 2022 року.

Форум

Wiki