Today: 20-05-2024

Петиція про розблокування передачі американської зброї “Азову” набрала 25 тисяч підписів

Петиція щодо сприяння з боку українського уряду скасуванню заборони передачі 12-й бригаді спеціального призначення “Азов” озброєння від США набрала необхідні 25 тисяч підписів. Про це повідомляється на сайті президента України.

Автор петиції Микола Марченков зазначає, що 12-а бригада спецпризначення “Азов” Національної гвардії України є важливою складовою Збройних сил України.

“За час свого існування бригада неодноразово демонструвала свою бойову готовність, беручи участь у найбільш запеклих боях, включно з обороною Маріуполя у 2022 році. Бійці “Азову” підтвердили свій високий професіоналізм і мотивацію. Основною місією батальйону завжди було захист Вітчизни та боротьба з агресорами”, — йдеться у документі.

У петиції зазначається, що наразі, закон США про консолідовані асигнування містить положення, яке блокує можливість використання американських коштів на забезпечення батальйону “Азов” зброєю, навчаннями та іншою допомогою.

“Закликаємо Президента України доручити Прем’єр-міністру та Міністерству закордонних справ терміново провести переговори з урядом Сполучених Штатів Америки щодо скасування цих обмежень, аби забезпечити 12-ій бригаді спеціального призначення “Азов” необхідну підтримку”, — йдеться у петиції.

Wiki